Ume ocet | Ume ocetUmeocet je slanokyselá tekutina červené barvy s lehce ovocným aroma. Vzniká fermentací švestiček umeboshi. Švestičky se po sklizni nasolí, poté se suší na slunci a kvasí ve slaném nálevu. Krásnou barvu zajišťují shizo listy, které se do nálevu přidají. Tato pochutina a její receptura pochází z Japonska. Je vhodný i pro vegany. Čím nám umeocet prospívá? Umeocet prospívá našemu trávení a metabolismu, má také detoxikační schopnosti. Může se kromě přidávání a dochucování jídel popíjet i ředěný. Na co se používá? K zvýrazněný chuti pokrmů – je pikantní, slaný a kyselý zároveň. Jeho použití na dochucení a dosolení pokrmu je vhodnější než běžná kamenná nebo mořská sůl. Je výborný pro dochucování polévek, salátových zálivek, luštěninových jídel a pomazánek. obrázek zdroj: www.countrylife.cz |