Jihočeští dlabáčci | Jihočeští dlabáčciReceptu na bramborové taštičky s kysaným zelím dala parta dětí ze Základní školy Kaňka v Táboře svůj vlastní název a poslala jej do soutěže FIT DOBROTY 2017.
Škola:Základní škola KAŇKA, o.p.s., Helsinská 2731, Tábor Kolektiv:Rychlé střely z Kaňky Suroviny:1,5 kg brambor Postup:Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme. Přidáme k nim vejce, sůl, pohankovou mouku a vypracujeme těsto, které rozválíme a pomocí hrnečku vykrajujeme kolečka. Na každé kolečko dáme kopeček zelí, z něhož jsme vymačkali přebytečnou tekutinu a smíchali ho s nakrájenou syrovou cibulkou a troškou drceného kmínu. Na kopeček zelí dáme plátek sýra tofu, kolečko překlopíme a uzavřeme taštičky. Potřeme je troškou olivového oleje a sypeme kmínem, slunečnicovými a chia semínky. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C 25 minut. Z tohoto množství připravíme přibližně 135 taštiček. Komentář:Vycházeli jsme z toho, že jižní Čechy jsou bramborářskou oblastí a pěstuje se tu i výborné roudenské hlávkové zelí. Tyto typické a zdravé plodiny z našeho kraje jsme v receptu obohatili možná trochu netradičně dalšími ingrediencemi – pohankovou moukou a sýrem tofu. Pohanková mouka obsahuje velké množství rutinu, který posiluje stěny cév, ale také imunitu. Fotogalerie:A tady už se radujeme z výhry |