Pečené brambory s tvarohem | Pečené brambory s tvarohemDo soutěže FIT DOBROTY 2017 poslaly děti z kroužku vařeni při Základní škole v Třebíči recept na výborné pečené brambory – tradiční potravinou pěstovanou na Vysočině.
Škola:Základní škola TŘEBÍČ, Benešova 585, Třebíč Kolektiv:Mlsné lišky Suroviny:7 velkých brambor Postup:Brambory se slupkou uvaříme téměř doměkka v osolené vodě. Podélně je překrojíme na 2 poloviny a dáme na plech vyložený pečícím papírem řezem vzhůru. Potřeme olejem, osolíme a pečeme při 220 °C 20 minut. Žervé smícháme s tvarohem a zakysanou smetanou. Osolíme. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, 5 ředkviček a půl papriky. Mrkev nastrouháme, zbytek papriky nakrájíme na proužky a ředkvičky na kolečka. Na upečené brambory bohatě navršíme nádivku a ozdobíme připravenou zeleninou. Komentář:Potravinou typickou pro Vysočinu jsou brambory. A tak spolu s tvarohem, žervé a zakysanou smetanou z Jaroměřické mlékárny tvořily základ receptu, který jsme připravili v kroužku vaření. Všem mimořádně chutnalo, nezbylo ani pro rodiče. Fotogalerie: |