Domácí toastový chléb | Domácí toastový chlébDomácí toastový chléb: Počet porcí, resp. plátků závisí na velikosti a tvaru formy, kterou máte k dispozici. Co budete potřebovat? Jak na to? Po vykynutí si moukou zaprašte vál na pracovní desce, těsto na něj opatrně vyklopte a několikrát jej překlopte. Vytvarujte si bochníček (váleček) dle tvaru své pečící formy. Tu předem vymastěte, těsto do ní položte a nechce ještě 30 až 60 minut kynout, aby opět nabylo na objemu. Předehřejte si troubu na 180 stupňů, chléb postříkejte vodou nebo potřete mašlovačkou zbytkem vaječného bílku a počte asi 45 minut – opět závisí na výkonu trouby, velikosti a materiálu formy. Kontrolujte si vnitřní propečení špejlí (když se na špejli nic nelepí, je hotovo!) Chléb necháte chvíli dojít ve formě, pak opatrně vyklopte a nechte vychladnout – ideálně na mřížce, nebo nějak vypodložte, aby teplo odcházelo ve všech stran.
|