Dýňový chleba | Dýňový chlebaOranžový chléb – s takovým receptem se zapojili do soutěže FIT DOBROTY 2017 žáci Základní školy v Bukovicích na Náchodsku.
Škola:Základní škola BUKOVICE, Bukovice 47, Police nad Metují, okr. Náchod Kolektiv:Chlebáci Suroviny:1 kg hladké mouky Postup:Dýni oloupeme, nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce a podlijeme vodou, asi 10 minut podusíme a rozmixujeme na pyré. Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek do kterého rozdrobíme droždí, přidáme trošku vlažné vody a malinko promícháme. Necháme vzejít kvásek (asi 10 minut). Potom přidáme pyré z dýně a sůl. Pokud je těsto hodně tuhé, přidáme vlažnou vodu. Zpracujeme těsto vařečkou nebo rukama, dokud není vláčné. Vložíme do vymazané formy nebo hrnce a necháme 45 minut kynout. Nakonec pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45 minut. Komentář:Krásný chléb, uvnitř oranžový, chuťově moc dobrý. Fotogalerie: |