Pomazánka z gigantu pro siláky | Pomazánka z gigantu pro silákyKuchaříci ze speciální třídy Základní školy Velká Bíteš přihlásili do soutěže FIT POMAZÁNKA 2016 recept na pomazánku z gigantu pro siláky. Nevíte, co je gigant? (Nápovědu najdete o kousek níž.) :-) Škola:Základní škola VELKÁ BÍTEŠ – Tišnovská 116, Velká Bíteš, okr. Žďár nad Sázavou Kolektiv:Kuchaříci ze speciální třídy Suroviny:2 střední cibule Postup:Cibuli nakrájíme na drobno, zpěníme na oleji. Přidáme nastrouhaný gigant – podusíme. Po vychladnutí přimícháme nastrouhané vejce natvrdo, Floru, kečup. Dochutíme pepřem, solí. Se solí opatrně, snažíme se solit méně! Komentář:Zeleninu si pěstujeme ve školní přírodní zahradě. Vejce jsou z bio chovu. Pokud si suroviny kupujeme, dáváme přednost českým výrobcům. Pomazánka je bezlepková, bezmléčná, vegetariánská. Nejlépe je pomazánku podávat na domácím kváskovém chlebu. Fotogalerie:Komentář FITKONTO:Na tomto receptu porotu zaujal pochopitelně pozdní kedlubem gigant a také fakt, že i kečup si kolektiv vyráběl sám – vlastní, čerstvý. Potěší i poznámky, že vajíčka jsou od spokojených slepiček z bio chovu a pomazánka báječně chutná na kváskovém chlebu. Pro ty, kdo dodržují bezlepkovou a bezmléčnou dietu je to velmi pěkná inspirace zvlášť pro zimní období. Děkujeme a gratulujeme k výhře!
–
|